Rakas päiväkirja

Uuden vuoden lupaukseni

Onko sinusta negatiivisuus realismia, vai oletko omaksunut positiivisen elämänasenteen? Itse olen monta vuotta ajatellut, että “Eihän minulle voi mitään hyvää tapahtua, kun on jo tapahtunut niin paljon pahaa.” Ja “Ei positiivisuus minussa tule koskaan asumaan”. 

Nyt on kuitenkin pakko sanoa, että elämä on jälleen alkanut hymyillä ja olen alkanut omaksua positiivisempia selittäviä tekijöitä elämääni, enemmän kuin negatiivisia tulkintoja. 

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on FQAwBDDVPYhpr7uF88_VNO57iHhK4uwl7MKny-0STf5TqWn7DeK2M0rMv2ytqI8JFE9-wEiV6ePGWmiFDG-rLs3ts12aFR7zrsb_0y-lrq4EYR5e9Ddmp2gK3sGfnZbG3JIsD0D5

Kuljin aikaisemmin katkerana ja vihaisena elämääni kohtaan. Kyynisyys on asenne, jolla voi pilata omat mahdollisuutensa. 

Olen päättänyt, että seuraavasta vuodesta tulee varmasti vieläkin antoisampi, kuin edeltäjänsä. Olen mennyt vuoden aikana rutkasti eteenpäin ihmisenä. Olen voittanut pahimpia pelkojani ja saanut tukea niihin. 

Viime vuonna, kun aloitin kouluni, olin todella jännittynyt. Pidin kaikkia luokkamme tyyppejä ihan tyhminä tyyppeinä. Sillä jännitin niin paljon ja pidin heitä ikään kuin uhkana, kun en olisi uskaltanut paljon puhua luokassa. Ennen joulua olin jo ihan hiilenä ja stressaantunut, että milloin koulu oikein loppuu. 

Viime keväällä sain onneksi siirtyä toiseen ryhmään, jossa oli vähän rauhallisempaa. Mutta siellä oli kuitenkin sama vanha tiukka opettaja. Hän oli siirtynyt opettamaan meitä.

Tänä vuonna olen huomannut menneeni todella paljon eteenpäin. Tähän on auttanut se, että olen vain altistanut itseäni epämiellyttäville kokemuksille. Aloitin nimittäin uuden lukukauden samassa vanhassa ryhmässä, jossa olin ollutkin alunperin.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on ZWPZtxrUSLtqWNLdczxsp0mE9-LJQDtvZ-lNMlC6SkzcIb8S_BFSlJNzrViwTW5kyfmfTEkxOqZe1kS-prScXdg1eFyyReu20sNc7JO_5xafEYOXjucDsh27mCeTPHYPFjkmxLiP

Ihmiset tulivat tutummaksi. Muutenkin on syksyn mittaan tuntunut, että jännityksen on vain helpottanut. Olen myös huomannut, että suhtautumiseni muihin ryhmäläisiin on muuttunut dramaattisesti. Nyt he ovat kivoja, iloisia ja mukavia. Olen myös puhunut enemmän muiden kanssa, kun jännitykseni luokkatilanteita kohtaan on lieventynyt.  

Nyt on jopa tuntunut, että joululomankaan ei olisi tarvinnut vielä alkaa, sillä olen viihtynyt niin hyvin koulussa. Olen myös joinakin aamuina ollut asenteella että “Jee, kiva mennä kouluun!”. Myös suhtautumiseni opettajaan on muuttunut. Hän ei tunnu enää niin tiukan oloiselta, vaan antaa ihan hyvää palautetta ja yrittää olla positiivinen. Olen miettinytkin, että kumpi tässä on muuttunut, minä vai opettaja. 🙂 

Lupaan siis uuden vuoden kunniaksi tulla entistäkin itsevarmemmaksi ja sosiaalisemmaksi. Tähän auttaa, kun tiukasti harjoittelen koulussa luokkatilanteissa olemista ja tekemistä. Joskus myös aika ja ikä korjaa haavat, olen huomannut. Minulla on ollut pitkä ja kivinen tie pois luokkatilanteissa jännittämisistä. Mutta olen iloinen, että olen jo voiton puolella. 

Hyvää Uutta Vuotta, Uudenvuodenpäivä, Uudenvuodenaatto

Toinen lupaukseni on, että urheilen entistäkin useammin ja myös tehokkaammin. Hyvä kunto auttaa mielialaan ja tuottaa hyviä mielihyvähormoneja. Aloitan lajin, joka tuntuu minulle parhaimmalta. Olen miettinyt kahvakuulaa. Se on mukavan kuormittavaa ja tuottaa todella hyvää oloa ainakin minulle, toisin kuin pelkästään esimerkiksi kuntosali tai juokseminen.

Lupaan myös, että tutustun uusiin kivoihin ihmisiin ja laajennan kaveri saldoani. Minulla on jo nyt kivoja tyyppejä elämässäni, mutta haluaisin heistä myös entistäkin läheisempiä minulle. Toivottavasti myös tämä asia lähtee kulkemaan siihen parempaan suuntaan.

Onnistumiset alkavat tulla luoksesi, kun itse uskot niin tapahtuvan ja otat tietoisia askelia niitä kohti. Vain sinä voit muuttaa elämäsi suunnan. Ota elämäsi ohjat käsiisi ja valitse, mitä haluat!

Säkenöivää uutta vuotta 2020 kaikille lukijoilleni!

Mitkä ovat sinun uuden vuoden lupauksesi? Kommentoi halutessasi! 🙂


Vastaa