Mieli ja tunteet

Erityisherkän jouluinen tekemislista

Minulle joulu on ihanaa aikaa. Saa luvan kanssa istahtaa alas ja nauttia läheisten seurasta, sekä hyvästä ruoasta. Olen koonnut tähän listaan asioita, joista itse nautin erityisherkkänä joulunaikaan.

  • Kuuntelen joulumusiikkia. Tykkään kuunnella jouluisin ennen kaikkea Rajaton-yhtyettä. Heillä on loistavia jouluisia kappaleita, esimerkiksi “pukki tietää”. Rajaton on a capella lauluyhtye. Siinä ei ole soittimia. On ihana kuunnella vain ihmisen äänellä tuotettua musiikkia, se tuo jollakin tavalla läheisempää kosketusta musiikkiin. 
  • Ohjaan mindfulness kynttiläjoogan perheelleni. Olen käynyt mindfulness-ohjaaja koulutuksen, josta oli todella paljon hyötyä minulle. Sain hyviä työkaluja stressin vähentämiseen ja jännityksen pienentämiseen. Sillä erityisherkkänä minulla on vilkas, kovasti pohdiskeleva, sekä myöskin helposti kuormittuva mieli. 
  • Leivon piparkakkutalon omatekemästä taikinasta, jossa on käytetty kaikkia aisteja hiveleviä, jouluisia mausteita. Piparkakkutalon tekeminen voi parhaimmillaan olla hyvin terapeuttista. Saa liimailla ja koristella osia vaikkapa mielimakeisillaan.
  • Soitan pianolla jouluisia kappaleita läheisilleni. Pianomusiikki auttaa rentoutumaan ja tuo tunnelmaa jouluisiin iltoihin. Musiikki antaa erityisherkälle voimaa ja koskettaa syvästi. Yksi herkkyyden upeimmista puolista on kyky eläytyä.
  • Menen joulusaunaan ja sekoitan löylyveden joukkoon aromaattisia tippoja, joissa on ihanan joulun tuoksu. Kanelia ja kardemummaa. Kotoani löytyy myös tuoksulyhty, johon saatan laittaa myöskin aromatippoja. Pian huone tuoksuu joululta.
  • Leivon jouluisen raakakakun. On ihanaa tehdä puhtaista raaka-aineista ja ilman kuumennusta maukkaita ja terveellisiä leivonnaisia. Se ravitsee herkkää kehoa ja mieltä. Leivonnaisen voi myöskin maustaa oman maun mukaan. On ihanaa päästää koristelussa luovuus ja erityisherkän tarkkanäköisyys esiin. 

Vastaa